Колеги пробвах с търсачката,ама не открих нужната ми информация.Както на повечето 145/146 и моята ръчна замръзваше и реших да сменя жилата.Закупих си нови жила на TRW от магазин и ги подмених.Премерих дължината на новите спрямо старите и са еднакви обаче когато натягам гайката дето е на дръжката за ръчната лявото жило се опъва,а дясното има около 5-7 мм луфт между леглото в което трябва да влезне и бронята на жилото.Следователно задна лява хваща идеално а лявата почти не.Ако натегна още гайката при ръчката лявото блокира а дясното си идва както трябва.Въпросът ми е има ли някакъв друг вариант за реглаж,за който да не знам или е само от гайката.Става дума за 146 jtd.Предварително благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
регулиране на ръчна спирачка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от italiano mafioso Покажи съобщениеКолеги пробвах с търсачката,ама не открих нужната ми информация.Както на повечето 145/146 и моята ръчна замръзваше и реших да сменя жилата.Закупих си нови жила на TRW от магазин и ги подмених.Премерих дължината на новите спрямо старите и са еднакви обаче когато натягам гайката дето е на дръжката за ръчната лявото жило се опъва,а дясното има около 5-7 мм луфт между леглото в което трябва да влезне и бронята на жилото.Следователно задна лява хваща идеално а лявата почти не.Ако натегна още гайката при ръчката лявото блокира а дясното си идва както трябва.Въпросът ми е има ли някакъв друг вариант за реглаж,за който да не знам или е само от гайката.Става дума за 146 jtd.Предварително благодаряsigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
-
Колега, видя ли дали кантара на ръчната ( пластиината при която се съединяват предното и задните жила ) се движи свободно, когато беше откачил задните жила? Ако някой преди е пипал там, доста често се получава там да го стиснат повече от нужното и кантара вече не се накланя, за да компенсира различната дължина на жилата.Peugeot 307
A hundred mothafuckaz cant tell me nuthin
Comment
-
Първоначално публикувано от italiano mafioso Покажи съобщениеКанарчето се върти без проблем,накланя се наляво и на дясно свободно.Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщениеспоред мен или не си прекарал жилата там откъдето трябва да минат или има проблем с някой спирачен апаратточка
Comment
-
Може ли да ми кажете дали жилата от друга италианска кола са същите като моите и ако да от коя кола стават?
---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:43 ----------
забравих да попитам и какво точно визирате под проблем с спирачен апарат?на палеца за ръчната си има пружинка и мисля че си работи нормално.Дайте идея какво точно да му проверя.
Comment
-
Първоначално публикувано от italiano mafioso Покажи съобщениеМоже ли да ми кажете дали жилата от друга италианска кола са същите като моите и ако да от коя кола стават?
---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:43 ----------
забравих да попитам и какво точно визирате под проблем с спирачен апарат?на палеца за ръчната си има пружинка и мисля че си работи нормално.Дайте идея какво точно да му проверя.146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Може би трябваше да направя нова тема,но понеже мисля че е свързано с ръчната спирачка и реших тук да попитам :
Възможно ли е не добре функциониращо жило или нещо друго от ръчната да прави така ,че външната накладка да стои леко изкривена и да не трие по най-вътрешната периферия на диска или да търся проблема в апарата ?145 1.6 TS 1998 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от bemy Покажи съобщениеМоже би трябваше да направя нова тема,но понеже мисля че е свързано с ръчната спирачка и реших тук да попитам :
Възможно ли е не добре функциониращо жило или нещо друго от ръчната да прави така ,че външната накладка да стои леко изкривена и да не трие по най-вътрешната периферия на диска или да търся проблема в апарата ?
Майстора каза, че не са били сложени правилно, имало някакво чопче и т.н. Може първо това да погледнеш.146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
Comment